2021-05-17
面~又系面~究竟NANA系有几钟意食面🤣呢间元祖沾面其实NANA都食过几次 每次都会见到好多人呢 证明呢间沾面都有一定的实力哈哈!而且佢汤可以任加 食完仲可以加木鱼汤清下味蕾 最特别既系 佢地会系你落单后比个漏斗计时器你 上面写住:若超过20分钟都未有食物 全单即享9折🤣✨(但今次都系准时到 所以9折冇缘哈哈哈-特制赤虾沾面 $99虽然系呢间沾面店食过几次 但几乎次次都会叫龙虾/豚肉鱼介汤🐟所以都未试过呢个赤虾汤🦐咁就首先讲下个汤啦!一放落枱已好大阵赤虾味 闻落同龙虾汤差唔多 但食落的确比龙虾汤淡!但整体来讲都够鲜味 汤入面都有数粒肉粒 进一步增加汤的鲜味!汤用石锅上 所以十分够热 但就有点黏底!而且冻得好快 再加上沾面本身冻上 导致食落少左热辣辣既感觉🧊面食方面 肉有3块有炙烧既味道 尚算惹味😽配料有:紫菜、半只流心蛋、荀、青柠🫒不得不承认 青柠令到沾面的味道层次上升 而且更开胃😋面质软硬适中 唔会太过黏口 亦够弹性!面条挂汤能力足够 合格成为沾面的面底😎-整体来讲沾面、沾面汤底都不错!绝对可以成为想食沾面时的选择✨服务态度又不错:会不断加茶(因为要收$5🙂)、想加沾面汤时反应也很快
特制赤虾沾面 $99
整体来讲沾面、沾面汤底都不错!绝对可以成为想食沾面时的选择✨服务态度又不错:会不断加茶(因为要收$5🙂)、想加沾面汤时反应也很快!