2022-02-13
两口子见今日天阴阴, 又支持及睇左冬奥香港其中一个运动员, 翁厚全的赛事后, 就由铜锣湾搭车去soho区找一个舒服的小店享受下余下半日的假期。。。。。上到伊利近街, 见到一间似居酒屋的餐厅, 再见到呢间餐厅是有Yebisu的日产生啤🍺🍻, 仲要买1送1🍻🍻, 我地就共识今午食这间的串烧🍢🍢🍡🍡先来个汤, 白面豉汤🥣, 好多萝卜条, 好够热😋, 好甜, 个碗都好精致🏺, 是个陶瓷碗的, 生啤真系令人饮完再饮,无停落黎咁。。。。串烧叫左。。。青椒仔🫑🌶, 军鸡尾, 军鸡心🫀, 军鸡翼🐔, 军鸡掌心, 军鸡脚根, 银杏, 军鸡心肌, 军鸡肾, 军鸡肝, 豚五花腩厨师话是用军鸡做食材, 什么部分都比普通鸡大些, 师傅烧串烧的工夫分到家, 好好食, 内脏烧得好到位, 外脆内Juicy, 咁样食下倾下就食左成3个钟了, 老板们十分亲切, 有说不完的话题, 和分享了不少煮食技巧, 好似入左个时光隧道咁, 我地食到不想离开。小食叫左, 芥辣八爪鱼, 烧鳕鱼干最后, 叫左个龙虾忌廉球🦞, 呢个的忌廉食落似龙虾汤的味。好脆和好好味, 睇落似炸蟹钳, 都好大件, 推介其实师傅最后烧左个芝士年糕🍢🍡, 但我无
小食叫左, 芥辣八爪鱼, 烧鳕鱼干
其实师傅最后烧左个芝士年糕🍢🍡, 但我无影相, 好食到忘记相机食先, 外脆内软, 不太甜但食在口中暖暖的,好有餐后甜品的结尾咁, 好完满。