2017-02-06
对于一D开设在小街内, 尝试在离晒地既租金中找寻自己一片天既餐厅, 都有一种特别既情意结, 心想应该对于烹饪有热诚, 中伏既机会率都应该低D! 餐牌主要供应套餐, 散叫, 饮品及甜品, 各种选择数目唔讲得话好多, 但望落都几吸引, 价钱仲几亲民晚饭时间到, 一于叫个SET DINNER试下, 头盘五选二,我地二人只需谂唔要边一样就OK啦。。。。哈!主厨浓汤(蕃茄汤)配面包, 食落好香蕃茄味, 仲食到佢既籽, 将面包条点落汤到食仲滋味!巴马火腿配希腊沙律, 卖相几吸引, 顶上放了一片巴马火腿, 食落唔太咸带少少油润感, 沙律菜伴以黑醋汁一齐食, 口感够晒清新!藏红花茴香柚子鱿鱼沙律, 食到好香鱿鱼味, 质感柔软, 其余既沙律菜就爽脆可口!金银魔鬼蛋配烟三文鱼, 以皮蛋咸蛋加菠菜伴以蛋黄酱捞均再酿入烚好既鸡蛋内, 豪气D将半只蛋放晒入口, 满满既饀料填满我既口腔, 食到香滑既口感, 半只份量作为头盘就岩岩好, 当然唔好忘记仲有片烟三文鱼, 下次可以试下包住一齐食, 睇下会唔会仲好味D先?!系5款主菜中点左全月早餐 ($138), 系全月并唔系全日, 食物相当丰富, 包括茄汁豆, 炒白菌,
蕃茄汤
巴马火腿配希腊沙律