2024-06-27
豚道乐 📍红磡黄埔天地百合苑商场(第9期)地下九号水产G2号舖Lunch hour经过几次都见到好多人排队,原来八月中已经要结业,所以今次坚持排落去,等咗一个钟终于有得入!🍜🥟⭐️伊势海老龙虾豚骨拉面 $98用咗龙虾🦞+虾 🦐 熬制而成汤底超级浓郁同香甜,饮落完全系龙虾忌廉汤嘅味道🤣 里面有一嚿法包仔、日式叉烧 、豚肉、菜、仲有超好食嘅糖心蛋(好甜✨)而面条系preset左中太面同软硬度,冇得拣的平时出边百几蚊一碗嘅拉面剩系得一片肉,呢度份量真系多好多🥹⭐️鱼介豚骨拉面 $90 +$16转极上(多块肉、多两块紫菜、同埋多半只蛋)呢个面又系超级浓郁,拣咗曲面同埋加咗少少辣酱,汤底超厚身同浓味,有啲似食紧沾面🤣里面除咗有笋,仲有超级多葱,望落同食落都好好食!🥹⭐️蒜蜜叉烧片3片 (肩) $26因为怕腩肉好肥,所以拣咗肩,完全冇拣错!佢嘅肥瘦程度对我嚟讲啱啱好,再加埋甜甜地嘅调味,想encore⭐️日式饺子5只 $38喺今日食嘅嘢入边算系比较普通,白菜猪肉馅,煎出嚟都有冰花面几靓,但系略嫌有啲太过湿整体嚟讲所有嘢都好出色,希望可以喺佢结业之前再食多次,好嘢系值得排队食的!PS.八点去到已经冇晒墨鱼咀
📍红磡黄埔天地百合苑商场(第9期)地下九号水产G2号舖
⭐️伊势海老龙虾豚骨拉面 $98
用咗龙虾🦞+虾 🦐 熬制而成
汤底超级浓郁同香甜,饮落完全系龙虾忌廉汤嘅味道🤣
而面条系preset左中太面同软硬度,冇得拣的
平时出边百几蚊一碗嘅拉面剩系得一片肉,呢度份量真系多好多🥹
里面除咗有笋,仲有超级多葱,望落同食落都好好食!🥹
⭐️蒜蜜叉烧片3片 (肩) $26
因为怕腩肉好肥,所以拣咗肩,完全冇拣错!
⭐️日式饺子5只 $38
PS.
八点去到已经冇晒墨鱼咀同埋软壳蟹
店舖位置比较少座位,所以可能真系坐得迫啲同埋要等得耐啲