2021-10-08 172 浏览
地址-FLIPPER'S 铜锣湾轩尼诗道500号希慎广场6楼i.t blue block💋榛子朱古力焦糖香蕉班戟,由于我地系食完饭后行街经过见到就坐低食关系, 所以我地精挑细选下拣左呢碟SHARE黎食就算, 唔想我朋友太肥啦(好贴心的说)首先比佢个卖相吸引左, 最吸引系有一笃N字头的榛子酱, 我爱佢的程度直头买左樽酱回家慢慢食, 太正, 如果佢放多D我会开心好多啰, 之后条蕉, 佢上面铺左层焦糖系面, 但一切就碎左, 好彩佢咁整味道都几好, 唔会话太甜, 香蕉都唔错, 至少够大条, 同埋唔会话太生, 而班戟方面就好似我当年系日本食过的, 一食就冇左, 好似食紧空气咁, 满满的空气感, 虽然明知佢系劲呃钱, 但我愿意, 吹咩!💋曲奇沙冰,佢系杯顶插左半块O字头曲奇饼, 呃LIKE一流, 我饮过一啖, 除左沙冰外, 都食到曲奇碎, 几落本咁, 可能佢系冰关系, 感觉冇咁甜, 系几有咬口咁, 消暑一流!💋双重碎朱古力沙冰,呢杯系面都插住两支朱古力饼, 系两枝, 所以我抵 D XD, 但佢选择麻麻地咁, 因为杯野本身都好甜下, 再配埋呢条朱古力饼一齐食, 甜到怀疑人生, 所以我建议如果佢拣唔
地址-FLIPPER'S

💋双重碎朱古力沙冰,呢杯系面都插住两支朱古力饼, 系两枝, 所以我抵 D XD, 但佢选择麻麻地咁, 因为杯野本身都好甜下, 再配埋呢条朱古力饼一齐食, 甜到怀疑人生, 所以我建议如果佢拣唔到边款朱古力饼系少甜的话, 可以系杯朱古力沙冰上出手, 减少D甜度会更好, 味道会更夹, 而佢底部有D朱古力酱, 我有努力尝试将佢地MIX埋, 但真系冇咩用咁, 太杰, 好难MIX得好完美, 所以饮到最尾, 直头醒左一醒, 但另一角度咁谂, 可能会冇左沙冰饮到最尾会变得冇味的通病啰。
2021-08-29
  • 榛子朱古力焦糖香蕉班戟