宜兰蟹肉蟹黄拌面($118未加一)-完全食到啖啖蟹肉,啲蟹黄味劲香,加埋啲醋绝对系味道提升❤️拌面嘅质地有啲似乌冬(个人觉得🤭)重点系唔会太漏,。不过价钱来讲,有比较有伤害,会宁愿叫多个便当餐,有多啲𩠌🤣-彰化花雕鸡卷便当($88未加一)花雕鸡卷有好香嘅酒味,唔会太重,睇到张相就知好足酒。而鸡卷系冻嘅,食落口好软硬适中。小食方面,鸭血非常出色,口感软谂,唔会有腥味。入面有旧豆卜,唔食得辣嘅朋友要注意‼️因为豆卜索哂啲麻辣酱汁,一咬啲就爆酱汁,虎妈辣到喷火🤣不过对食到辣嘅人来讲,easy汁!然后,肉松肉燥饭唔算好油,分量好足。我觉得真系太抵食,又有紫菜汤饮。-逢甲肉松榨菜蛋饼($56未加一)-蛋饼唔系属于个种好谂/好脆嘅口感,系几清新。不过唔算太特别。-荔枝乌龙冷泡茶(跟餐)好香荔枝味,跟餐来讲算系咁啦。-黑糖姜母茶(跟餐)你冇睇错呢杯系姜母茶,好足料,同平时系其他餐厅唔同。有红枣、杞子同玫瑰花已经赢晒😮‍💨
宜兰蟹肉蟹黄拌面($118未加一)

彰化花雕鸡卷便当($88未加一)

逢甲肉松榨菜蛋饼($56未加一)

荔枝乌龙冷泡茶(跟餐)
好香荔枝味,跟餐来讲算系咁啦。

黑糖姜母茶(跟餐)