2013-09-04
每逄1号我都钟意揾理由庆祝,而今次就轮到3.5周年嘅庆祝日子咁庆祝就当然离唔开个「食」字架啦~所以,我又做咗一轮research由于早几个月去台湾时食唔到想食嘅汉堡包店,所以就决定去好多like嘅Burgeroom除咗多like之外,另一个吸引我嘅系鹅肝牛肉汉堡个人本身钟意鹅肝,无论系去酒店餐厅即煎、剧扒定寿司我都啱,所以鹅肝牛肉汉堡系必点嘅~而另一个爱好就系菠萝!虽然因为食物敏感所以唔食得新鲜嘅,不过我仍然好钟意食菠萝,所以就叫咗菠萝烟肉汉堡(加芝士)最后就系好多女仔都会钟意嘅士多啤梨!由于见到好多人都有叫士多啤梨薯条,所以又叫咗份XD 都几好味~而饮品呢?叫咗之后我不禁觉得自己蠢咗,因为食汉堡饮朱古力同咖啡都真系好腻嘅,所以建议大家饮樽装饮品因为舖头唔大,所以要有请位嘅心理准备呀!呢晚两个人食嘅所有嘢。如果大家食量唔多,其实两个人食一份汉堡加一份小食(如:薯条)就已经好够!
除咗多like之外,另一个吸引我嘅系鹅肝牛肉汉堡
而饮品呢?叫咗之后我不禁觉得自己蠢咗,因为食汉堡饮朱古力同咖啡都真系好腻嘅,所以建议大家饮樽装饮品 因为舖头唔大,所以要有请位嘅心理准备呀! 呢晚两个人食嘅所有嘢。