餐厅: 盈館
资讯:

2024-08-26 1156 浏览
难得老板话要请客,梗系要食餐劲嘅啦!老板book咗位喺呢边食中式点心,试咗之后发现都几好食~ 老板话可以随便叫,我哋几个嗌咗几道经典嘅点心试吓:「京式片皮鸭」呢道我最钟意嘅就系烤鸭嘅外皮!脆脆得嚟带有一啲嘅焦香味,同埋鸭肉本身嫩滑鲜美,搭配上甜面酱、葱丝同埋黄瓜条,简直系绝配!✨✨「金汤小笼包」小笼包晶莹透明嘅外皮,可以清楚见到入面嘅馅料。提起嚟仲要非常小心翼翼,因为一唔小心汤汁就会流出嚟~ 真系一口一个都唔够食!😋「怀旧烧卖王」呢度嘅烧卖个头唔算太大,但系肉馅非常扎实,咬落去每一啖都可以感受到肉馅丰富多汁,真系唔错~「芝士鲜虾腐皮卷」呢个系将传统嘅中式点心混合西式嘅芝士,系一道非常特别嘅点心~ 腐皮系酥脆嘅,但系入面嘅鲜虾十分鲜嫩,同埋芝士喺内馅中融化,带嚟一种浓郁嘅口感,正!
京式片皮鸭

「京式片皮鸭」
金汤小笼包

「金汤小笼包」
怀旧烧卖王

「怀旧烧卖王」
芝士鲜虾腐皮卷

「芝士鲜虾腐皮卷」