2012-08-16 508 浏览
一直都想去食大吉, 之前响中环食过一次,超好味!!今次庆祝朋友生日, 于是去尖沙咀大吉!!早两天订位, 我估一定好FULL,好彩订到!!!6个人我地食6:30, 早段平少少$168 一个, 生日仲有寿司蛋糕送, GOOD!!一去到好多人, 但间铺好细, 座位好迫,我地5男一女, 坐卡位,迫到震!!!不过唔紧要,最紧要好食!!一大盘刺身,无冰震,不过好新鲜, 又厚切, D 虾仲好大只仲有特别D 既黄金鱿鱼, 超爽!!寿司有多款选择, 我地几乎食齐!!鳗鱼芝士卷,软壳蟹卷, 美味, 可惜, 带子真的不济, 你自己望相就知道!!上左图,蟹肉沙律, 哗,见唔到蟹肉, 得少少碎, 加生菜不好吃, 另外蟹子沙律都OK, 下面图小食一碟碟细细碟, 小食多滋味,!!天妇罗首要要热, 第二样是粉簿, 再来是料新唔新鲜, 这里的天妇罗虾及南瓜蕃薯, 全部合格以上男人咩都要豪,,吉列蚝, 芝士熟生蚝, 我只是食芝士熟生蚝, 料比较少, 沙律酱多D!!这个都唔错!!鱿鱼须少到甘,又比较硬身, 干左D!!鲭鱼, 我朋友本身要一个人食全条, 最后只食了两啖, 乌冬好DRY, 粟米 够甜,好味!!羊架无意见,朋友话
2099 浏览

刺身
一大盘刺身,无冰震,不过好新鲜, 又厚切, D 虾仲好大只
仲有特别D 既黄金鱿鱼, 超爽!!
寿司有多款选择, 我地几乎食齐!!
乌冬好DRY, 粟米 够甜,好味!!羊架无意见,朋友话OK!!
串烧和牛, 烧鸡亦,牛仔骨, 值得留肚试一试!!!!!
生日寿司蛋糕
寿司蛋糕会一次过出餐俾生日既朋友, 我眼见已经有10个以上既朋友仔响度庆祝生日,但佢无CHECK 身份证

之后全场关灯, 大家好兴奋, 又播生日歌, 好似去左个PARTY !!!但无咩人食个蛋糕,会最后侍应收番,不过我见有个生日朋友食哂
个蛋糕会唔会明天再用架, 食左咪会肚痛

最后饱哂时候,埋单, 侍应送上雀巢雪糕,得番两只味, 朱古力同云利拿,我当然拣朱古力!!!这间店不用加钱, 中环店要加$5 任食雪糕!!!
题外话/补充资料: 没有漏单, 服务态度好, 但佢真系好多人, 6:30个早场已经爆, 我地走时, 大把人等位, 连楼梯位旁都放了张枱供3个人坐,厉害厉害!!!!最好BOOK 位,如果生日要讲定, 佢到时先会送上蛋糕!!以$168 价钱,而且甘多选择, 又任饮汽水同BLUE ICE BEER, 我见到有公司响度开PARTY ,玩抽奖!!!!!
2012-08-08
庆祝纪念