2015-01-16 1144 浏览
看到杂志介绍呢间餐厅, 推出素食火锅放题, 虽然我本身唔系素食者,但听落好似有点儿吸引,一于打去订座试试。餐牌介绍有几款汤底:麻辣素鸡、港式芝士、日式蕃茄、南瓜牛乳、芫茜皮蛋。 点咗南瓜牛乳汤底,有新鲜南瓜,加上好香好滑嘅鲜奶,净系饮汤都觉得皮肤滑咗...呵呵至于配料方面,都有好多选择:肥牛、豚肉、芝士肠...呢啲绝对不能少啦。嚟到当然要试下素食配料,有素牛丸、素虾、素热狗肠、素芝士肠... 哈哈,望落几可乱真,食落又不会感觉好"斋"、颇有口感、味道还不错。 个人最钟意就系素牛丸同素烧卖。总括嚟讲,食物新鲜、质素唔错,服务态度亦好,最紧要价钱公道!系约埋三五知己嚟叹火锅嘅好地方!

2015-01-12