2024-09-05
女朋友话想食酸菜鱼,咁我梗系要识做上openrice揾间好嘢带佢去啦。今次我就选择左铜锣湾广场嘅呢间台湾过江龙「筑间酸菜鱼」,女朋友同我都非常满意。餐厅就喺地铁站旁边,非常方便。环境方面,呢度装修新净、型格,够晒光猛,而且座位宽敞,喺呢度用餐十分舒适。食物方面,呢度嘅选择颇多。除左唔同口味嘅酸菜鱼之外,更加有多款好吸引嘅台式小食。俾大家睇下个menu:当日我地两个人叫嘅食物系:总长酸菜鱼:滑溜嘅愉快摆喺香辣嘅汤底,配合埋独家秘方嘅酸菜,酸爽嘅口感真系一流!汤底嘅红薯粉吸收晒啲精华,非常惹味!啖啖剑虾滑:虽然加六十蚊好似有啲贵,但绝对系值嘅,因为食得出系手打嘅靓虾滑,啲虾肉好饱满弹牙,鲜味十足!浪子盐酥鸡:卖相吸引,食落去香脆可口,就好似喺台湾夜市食嘅一样!高雄甜不辣:外层炸到金黄松脆,同里面QQ嘅口感相映成趣,一试难忘。卤肉菜心:摆埋啲卤肉令菜心更入味,正!
当日我地两个人叫嘅食物系:
卤肉菜心:摆埋啲卤肉令菜心更入味,正!