2012-02-14 116 浏览
去锦田树屋无意中路经呢间名叫豆花谱食店,我地豆腐花迷见到有豆腐花俩个字梗系好开心啦。当时上午大约十一点几,店内无人食野,只得我地,一入去就问有无豆花食,有个男人就话:我地既豆花无用石膏做既。哗!一听到咁健康既做法我地就好开心咁话要食,老板娘就介绍三种味既豆花比我地。绿茶味,可可味,灵芝味。 $20 一碗原来上层是不同既味,下层是豆腐花,好有特式,绿茶味好香,可可味都好香,灵芝味就感觉唔到,正常既,灵芝本身都无咩味。灵芝咖啡,一盒 $118 有12包,系老板好热诚咁介绍既,佢话佢研究左多年,已拿左专利,咖啡内加上灵芝,杜仲,黄精,党参,黄芪,牛膝根等材料,好特别㖞 我地要左一杯大家 share 饮,唔错㖞,我地就买2盒,买完先知唔系冲剂,要煲架! 又唔好意思退货,唯有揾日去买部咖啡机啦! 我地谂过,若然好既,以后唔买冲剂,改买呢只,部机又唔会晒。
绿茶味,可可味,灵芝味。
$20 一碗
 我地要左一杯大家 share 饮,唔错㖞
,我地就买2盒,买完先知唔系冲剂,要煲架!
又唔好意思退货,唯有揾日去买部咖啡机啦!
我地谂过,若然好既,以后唔买冲剂,改买呢只,部机又唔会晒。

2012-02-11