2024-10-01
定食,叫咗三款热菜一款冷菜。秘制Masala鸡: 有少少微辣,唔食辣嘅人都应该可以接受到,而且鸡都滑,唔会煮得好老。日式酱烧茄子: 个酱汁几好食,而且茄子都好肥美,送饭一流! 如果再多少少汁就好啦。自己最钟意呢一道菜,好有日本家常便饭嘅感觉。鹿儿岛吉列黑豚肉饼: 即叫即炸嘅,味道正正常常,但系肉汁都保留到嘅。沙律菜配百香果柚子柠檬汁: 自己钟意佢个汁,平时食到嘅通常就咁系柚子柠檬汁,加咗百香果,可能自己真系好钟意酸酸甜甜嘅感觉,所以好钟意呢一个冷菜。呢个定食包左一碗饭同埋一个汤,今日嘅汤系磨菇汤,自己好钟意! 真系食到厨师用心煮嘅,食得出落咗好多料。甜品本身其实都真系好饱,但系见到隔篱枱食得咁开心,所以自己叫咗个朱古力酱香蕉。本身以为佢𠮶块嘢系会好似出面咁样用上牛角包咁样嘅酥皮,点知食落去会比较似千层酥嘅酥皮,食落去冇咁脆身,但系多咗一份绵绵嘅感觉,自己觉得配上香蕉都几夹。同场加映之前买过一个油治及轻忌廉,都系为咗赶上潮流,好似喺日本好兴嘅,呢度就食到搜吓一个啦,叫咗有时开心果,食到中间嘅新鲜会有柚子酱,但系开心果好澎湃,其实系炸面包配上忌廉,感觉几新奇,未试过嘅可以试吓。总结:喺荃湾
总结:喺荃湾揾到呢一种咁家庭式嘅餐厅真系好少有,而且望落去厨师同埋侍应都好后生,感受到佢哋系为一间餐厅打拼,而且食物嘅质素都有返咁上下,会再支持。