2023-03-22
3A每次食都从来唔会令人失望💙每一道菜好食之余仲系打咭位,每道菜式都令你哗哗声🤩入面只有两围大枱所以要book 位就要预早两个月啦,最好紧系多人包哂场咁就够哂高兴啦🤘🏻🥢堂灼象拔蚌两款都系一样鲍鱼同象拔蚌都有肥嘟嘟嘅芽菜垫底,先上大盘热鸡汤,将鲍鱼/象拔蚌稍为灼一灼,最后放哂所有芽菜落去饮埋个鸡汤,满足😋🥢芝士龙虾多士净系见佢上碟已经哗哗声😮龙虾肉质鲜嫩弹牙,脆卜卜嘅多士再点埋香浓嘅芝士汁不得了🥢手剁肉饼龙仔蒸蟹饭先食完啲奄仔蟹,然后一人拎一笼饭再匹旧肉饼先,喂吔!肉饼松软之余仲索哂蟹嘅精华,一笼饭唔够食牙🤤🥢橙味杯酒带子带子煎到啱啱好再配埋个Caesar Salad,等个口fresh一下继续食食食🥢龙趸面珠灯鸳鸯剁椒辣得黎又唔会遮住鱼嘅鲜味,鱼再加埋鱼皮两种唔同嘅嫩滑,好好食丫🥢嫩滑肉汁乳鸽热辣辣。。真脆皮!外脆内系超嫩,咬落仲系juicy 有汁架🥢黯然赖尿虾辣辣地赖尿虾大大只鲜甜弹牙,不过有位体贴嘅男人剥壳都好重要噶,🥢火山排骨泰式风味嘅汁配上啖啖肉嘅火山骨好正!食到火山骨其实已经饱左8成,但系见到上碟个种震撼打完咭爆裤头都要食🥢川式口水花甲西瓜船我个人比较中意川辣,辣得黎有阵佢独
🥢堂灼象拔蚌
🥢芝士龙虾多士
🥢手剁肉饼龙仔蒸蟹饭
🥢橙味杯酒带子
🥢龙趸面珠灯鸳鸯剁椒
🥢嫩滑肉汁乳鸽
热辣辣。。真脆皮!外脆内系超嫩,咬落仲系juicy 有汁架
🥢黯然赖尿虾
🥢火山排骨
泰式风味嘅汁配上啖啖肉嘅火山骨好正!
🥢川式口水花甲西瓜船
我个人比较中意川辣,辣得黎有阵佢独有嘅香味,花甲鲜甜得黎又胀卜卜,花甲甜个西瓜更甜😍呢个配搭正牙
🥢砂锅生啫蒜子海鱼
一打开盖个阵香味已经扑埋黎,条鱼啱啱好,好滑真系好滑,唔太好鱼嘅我都食左几旧
🥢阿拉斯加蟹两食炒粉丝底
蟹后嘅我都未试过咁食,一边椒盐炸到外壳卜卜脆但系里面啲肉一啲都唔鞋,长脚蟹嘅鲜味依然保留住,令一边汁整嘅都好好食,个粉丝底系用左啲蟹膏炒,香得黎炒得啱啱好
🥢特色面
个面要用锤仔扑碎佢慢慢食😂
🥢潮洲菜宝炒饭
潮洲菜宝又香又辣配上粒粒分明炒饭,味道浓得黎又唔会觉得咸
🥢拔丝士多啤梨
最后一个打咭位啦🫠净系卖相足够令大家呢餐饭画上完美句号。
总括黎讲,呢个价钱,每一道打咭嘅菜式,呢个质素嘅食物一啲都唔贵,真心感受到食材新鲜,每道菜无论摆盘以致烹调都系用心去设计用心去煮,虽然要预早好多去book,但绝对值得令你等待令你期待嘅私房菜💙