2019-02-02
我哋一行五人一早择左日今晚食水佬荣😍目标只有一个: 航!母!海!鲜!盛!宴!🐙🐚🦀🦐🦑book左枱一到即刻入得😎⛴ 航母海鲜盛宴 除左指定的海鲜同蔬菜,仲可以自选5款配菜, 我哋呢班食肉兽叫咗三牛🐮一猪🐷一鸡🐔落单之后就可以自己系呢个九宫格度混酱😁OMG呢只航空母舰真系冇改错名😂😂大盘得好夸张好大阵容,员工好耐心等我地狂影左一轮先加汤煮🤣🤣🤣有八种海鲜每样都好高质,贵妃蚌/鲍鱼/青口/虾/蟹/海蚬/生蚝/八爪鱼🦈🐙🐚🦀🦐🦑 鲍鱼超大只劲厚肉!!一啖咬落去劲弹牙😍 青口 平时食开嘅都系比较瘦,呢只巨型啖啖肉😉贵妃蚌好鲜甜😆 主要嘅海鲜都系一人一只唔使争🤣🤣🤣虾同蚬就大量🤗🤗🤗差唔多食完海鲜就可以打边炉,安格斯肥牛最正!! 厚薄啱啱好,油花分布得好靓🖒 牛仔粒就好重牛味,我哋太专心拆蟹煮耐咗都唔会觉得老 或者韧😂😂 滑牛名副其实超级滑😆 黑豚肉都好高质,平时打边炉嘅猪肉都比较鞋口,但佢好嫩滑😍😍 鸡肉都好好食!最后不得不提个海底椰鱼汤,超级十分鲜甜!!!我地忍唔住个个系咁'不'嚟饮😂😂绝对唔系一般嘅味精汤,啲杂菜吸晒啲汤极正😋😋 基本上全晚都唔需要再点豉油都已经好够味🖒🖒🖒 竹蔗茅根&柠
最后不得不提个海底椰鱼汤,超级十分鲜甜!!!我地忍唔住个个系咁'不'嚟饮😂😂绝对唔系一般嘅味精汤,啲杂菜吸晒啲汤极正😋😋 基本上全晚都唔需要再点豉油都已经好够味🖒🖒🖒 竹蔗茅根&柠檬薏米水抵饮!