2008-07-19 19 浏览
我去Jack's Terrazza Ristorante 系因为我同男友的6周年记念, 谂咗好耐, 唔知点庆祝好, 冇意间见到lee 到d 人既食评, 就book 咗佢la! 环境唔错, 黑黑地, 啱晒拍拖, 我book 咗位, 所以有swing 椅坐(不过我冇特别order, 可能因为佢地果日冇咩人啦!因为果日系星期三), 摇下摇下都好得意! 虽然坐入去好似有d迫, 不过d waiter 好细心咁推开张枱比我地坐, 唔错! 我地果日叫咗焗芝士mushroom蒜茸包-- (一般),意式鲜牛肉- 如食生野, (都可以, 因为完全系生牛肉, 我就ok, 我男友就一般), pizza ( 唔记得系边只款, 不过芝士10足, 热食真系唔错) , 大虾带子墨鱼面 (够香,够味, 只虾都几大只, 仲好爽tim!不过食耐咗就觉得d 味好似太浓).不过我建议唔会好似我咁叫.. 因为佢餐先又有包送.. 所以搅到不停食包, 当佢拎个 意式鲜牛肉附设包时, 我想change 个pizza , 但waiter 话已经焗紧, 算la! 下次小心d !食完主菜,甜品到, 因为我book 位时话我地系6 周年记念

我地果日叫咗焗芝士mushroom蒜茸包-- (一般),

食完主菜,甜品到, 因为我book 位时话我地系6 周年记念, 所以佢地都送咗个小甜品比我地( 散叫order 要够得$400先free) 当佢地拎出黎时, 全间餐厅都关晒灯, 净翻每张枱既烛光同街出面既光...仲播放住"congratulations"首歌! 当拎到埋黎我地张枱, 我男友仲好意外tim! 我地果时仲成为全场焦点 tim ! (虽然个场唔系好大)

讲真, 论食物, lee 到就麻麻地, 不过不失, 而且我个人觉得佢小食同前菜选择比较少, 但如果话环境同服务真系好好, 佢地每个员工都好细心! specail 两位好似经理既男人, 一个企o系门口, 一个系头发长长地既男人, (佢地d 衣著同其他人唔同, 所以我谂佢地系经理 )

我其实之前见到其他人的食评话好差, 又话冇服务, 又话d 野唔好食, 又贵之类, 都有小小担心, 话晒都系想庆祝有d 特别... 不过当我经过lee 一晚.. 我又觉得, 其实食野既地方唔只系食物, 要各方面配合既.. 起码lee 到留到d 好既回忆比我地两个!

• pizza ( 芝士10足)
  • 甜品 (free 的)