2015-05-04
今日lunch 适逢系同事生日,所以由佢发板,系OR 寻找返佢上次食过评价几高嘅 Brasserie Le Fauchon.几经辛苦由山脚行上嚟,点知waiter 话冇位,一行8人即时晴天霹雳,幸好寿星仔好运,及时有另一waitress 走出嚟话楼上有吉房,刚好可以安顿我哋,只系要分2张枱。睇完午市menu, 发现选择算多,而且吸引,有汤,面包,main course 同咖啡都系$120左右,价钱合理。 我张枱分别叫咗蒜香鸡扒,牛尾意大利饭,牛扒。未上餐汤同沙律,waiter 已放低一篮热辣辣嘅面包,仲话系新鲜焗,仲可以refill, 太感动啦。餐汤同沙律用长碟配杯嘅形式上枱,美观实在,沙律上仲铺咗3片ham, 份量足又有好味.嚟到main course, 同事嘅蒜香鸡扒好有睇头,而且肉质嫩滑又有汁,同事大赞。至于我嘅牛尾意大利饭,份头一样唔细。去度牛扒,不得了,份量足又厚身,仲要有2旧。大家见咁嘅形势,即刻嚟个开心share, 所以我哋每人都可以试到大家嘅午餐,太开心。。。最后嘅饮品,waiter 嘅表现加深我对餐厅嘅好感。 同事本身点了热柠水,只是不以为然讲咗句好"寡",
最后嘅饮品,waiter 嘅表现加深我对餐厅嘅好感。 同事本身点了热柠水,只是不以为然讲咗句好"寡", waiter 即贴心回应糖浆转蜜糖,同事劲感动.
而我就点了冻斋啡,试试呢间餐厅系咪整体质素高,果然,冻斋啡好好饮,唔"火农"唔苦,只有回甘,太完美嘅一餐.
下次一定会再嚟,而且一定要book 定位, 毕竟幸运之神唔系成日到访