餐厅: Cafe 103
资讯:

大家好!初黎报到,多多指教🤗睇我网名就知我系吃货一名啦~平日最中意周围去食好西😋 话明霸气既我当然会将好食同唔好食,最真实既食评一一带俾大家😎事不宜迟,今日介绍就系六星级享受既Ritz Carlton Café 103 lunch buffet😗😗😗我中意食lunch buffet,一定要拣有我至爱既蟹脚🦀供应,同埋甜品区吸引到我既!Lunch buffet CP值高,又唔洗食到咁饱就去训🤭对上个次觉得好食既系洲际lunch buffet,但今次cafe 103 简直用惊艳去形容😍首先望住呢个view饱览九龙景色连海景🌊已经大杀菲林(sor 曝露年龄添🙃)再杀去海鲜区🦀🦐🐚🐟分别有我最爱既长脚蟹蟹脚,真系超级新鲜,食到蟹既鲜甜味!味道方面唔会太咸,忍唔住狂拆蟹脚🦀谂番都想再食过🤤 当然唔少得冻虾,呢个都系高水准,新鲜有膏赢左!👍🏻同埋蚬同青口基本野好啦!转战重头戏 - 甜品区😍😍😍首先有非常吸引眼球既大型high tea 架载满不同切饼蛋糕、人手制朱古力、曲奇等等🧁🍰🍪以为咁就完?! 仲有雪柜雪住劲多款精致甜品,简直系任食版high tea😛自认chocoholic 既我真心超中意呢个
大家好!初黎报到,多多指教🤗

Lunch buffet CP值高,又唔洗食到咁饱就去训🤭

再杀去海鲜区🦀🦐🐚🐟

好啦!转战重头戏 - 甜品区😍😍😍

自认chocoholic 既我真心超中意呢个朱古力布甸,朱古力浓度、滑度同甜度都恰到好处😌 忍唔住食左两件!

用雪柜雪水果突显酒店用心程度,冰冻d好食d,仲卫生d添!

干净企理既雪糕柜都加分,如果有人帮我装埋就更好🤭

同场必备熟食区,冻盘区,日式料理区都一应俱全😉 由于时间关系,只有2.5小时,又有靓景,又拆蟹脚,食物方面完全未影哂,就连甜品都未show哂出黎😂

服务方面,Ritz Carlton 果然系六星级酒店,可能当日人数不算多,全程有一名外藉服务员服侍左右! 试过咁多间酒店buffet, 呢间服务令我惊喜👍🏻👍🏻

总结而言,大家要知Ritz Carlton high tea 出名唔洗讲🤩 平时要$698 两位

我记得lunch buffet 有优惠连加一唔洗$400一位,就可以叹到靓景,六星级服务,仲要任食high tea既甜品,同埋海鲜同多款熟食😋

我推介超级爆炸好味朱古力切饼,芒果开心果千层酥,仲有朱古力布甸😍😍😍 高于好多间酒店high tea既水准嫁!

酒店仲悄悄地俾左个惊喜我添🥰🥰

今日就黎到呢度啦👋🏻👋🏻