2023-03-09 580 浏览
餐厅以木色系设计为主,采光度高,在餐厅内进餐感觉舒适温暖。餐牌设计精致美观,见到美食图片已经胃口大增,要花一点时间先可决定食咩。久丸小山园团子黑糖抹茶牛奶一上枱已经吸引眼球,抹茶粉,抹茶牛奶,一层一层咁,好靓,茶味奶味平均。至于最底有一层黑糖,可以因应个人喜好,拌匀黑糖,以调校甜味,真系好贴心。自家制蜜渍柠檬梳打蜜糖味同柠檬味比例啱啱好,感觉好清新。照烧鸡扒伴饭团开头以为饭团好普通,但原来唔系,暖暖嘅饭团加埋饭素,入口特别香。鸡扒煎得香脆,唔会油淋淋,赞。日式矶煮时令鲍鱼月见荞麦面摆盘十分精致,一上枱已经心心眼了。荞麦面面质滑溜,沾上铿鱼汁更系停唔到口。鲍鱼鲜嫩弹牙,萝卜又淋又无渣,2个都好入味,真系睇得又食得。💯威士忌法式焦糖炖蛋第一口,我唔系咁习惯咁强烈嘅威士忌味,于是第二口伴埋云呢拿雪糕,估唔到咁夹。雪糕中和左酒味,口腔内先系蛋香,再黎淡淡嘅酒香,系有惊喜嘅甜品。环境舒适写意,食物美味可口,绝对值得bookmark再来。

久丸小山园团子黑糖抹茶牛奶

自家制蜜渍柠檬梳打
蜜糖味同柠檬味比例啱啱好,感觉好清新。

日式矶煮时令鲍鱼月见荞麦面
摆盘十分精致,一上枱已经心心眼了

威士忌法式焦糖炖蛋

环境舒适写意,食物美味可口,绝对值得bookmark再来。

• 威士忌焦糖炖蛋