2020-11-11
难得可以岀街食,今次就黎番鸟栖encore 啦!前菜有帆立贝北海烧、酱烧茄子🍆大大粒帆立贝,而面头嘅其实唔系芝士,系沙律酱,都几开胃茄子🍆完全唔会干身,加埋啲烧汁同木鱼碎好夹架主菜叫得比较多,有🍅蕃茄猪骨豚肉锅🍲、网烧安格斯牛扒🥩同埋滑蛋黑毛猪饭🐷因为上次食过寿喜烧牛肉锅,对锅类都好有信心,今次就试下🍅蕃茄猪骨豚肉锅尼个锅系强推!因为我差啲就清晒个锅嘅汤底,好浓郁嘅蕃茄味加埋啲豚肉鲜味,个汤底真系好好饮锅入面仲有薯粉,可以吸晒啲汤汁,跟埋个豚肉食真系好正呀!比较埋上次嘅寿喜烧牛肉锅,尼个蕃茄汤底更加系我嘅心头好🙈🐷滑蛋黑毛猪饭嘅炸皮唔会太厚,而且啲洋葱同鸡蛋入晒味,用黎送饭系一流🥩网烧安格斯牛扒熟得岩岩好,唔会太生有血水,亦唔会太老嚡口,酱汁就重黑椒味,都唔错架!今次食得太饱都系冇叫到甜品,不过望个Menu其实都好吸引㗎🥺
前菜有帆立贝北海烧、酱烧茄子🍆
大大粒帆立贝,而面头嘅其实唔系芝士,系沙律酱,都几开胃
茄子🍆完全唔会干身,加埋啲烧汁同木鱼碎好夹架