2022-03-30
话说去咗荃湾湿平完,行到一半已经肚饿,即兴去咗臭连一直话想试嘅韩国餐厅到食鸡鸡。去到已经坐满满人,好彩咁啱有两人位;又即刻可以去医肚喇。1️⃣4️⃣4️⃣5️⃣ 下午茶时段🍕薯角炭烧鸡肉芝加哥薄饼服务员一拎个pizza嚟已好吸晴喇!卖相满分!面层铺满糖霜及杏仁薄脆,酱汁丰沛,然后面包松软,仲要系劲多芝士嘅芝心批。讲真嘅,真系食两块个胃会饱,但嘴仔都仍然好想继续食晒落肚!真心5粒星满分我俾足5⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🍗蜂蜜蒜泥炸鸡我哋都好喜欢食蜜汁,所以呢个炸鸡酱好啱食。鸡件热度刚刚好,酱汁够香甜,蒜味配蜜糖即是减咗蜜糖嘅腻,鸡皮脆肉嫩,最重点晴系个酱汁调到啱啱好😋🍸Madam Cherry Wheat Ale臭连话闻落块香,但可惜无味,酒味麦味欠奉,咗食鸡就好似失咗色了。🍹iced Mango Passion Tea正常韩式调味饮品。讲真嘅,我都会继续回头食呢间餐厅,佢嘅pizza 真心有名有实,好想试哂咁多款先收手呀😚
1️⃣4️⃣4️⃣5️⃣ 下午茶时段
🍕薯角炭烧鸡肉芝加哥薄饼
🍗蜂蜜蒜泥炸鸡
🍸Madam Cherry Wheat Ale
🍹iced Mango Passion Tea
正常韩式调味饮品。