芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (Tai Wo Centre)
通关后上内地嘅次数多咗,但系香港食饭嘅时间少咗,搞到有啲之前成日去嘅餐厅都少咗去,最近同个住附近嘅friend食饭,好耐冇食过串烧,所以𠮶晚就约咗佢过黎食,顺便睇吓咁耐冇食,啲质素有冇变化𠮶日星期二晚去,可能比较早一放工就过去,未咁多人,一去到就有位坐未睇嘢食,大家已经嗌杯酒干番杯先🤣我就比较钟意饮frozen beer,因为有啲碎冰喺上面,比起普通泡特别啲,咁我个friend就饮draught beer,两杯都好浓郁而串烧嘅选择都系咁多样化,基本上种类都冇太大变化,而选择真系我食过咁多间串烧嚟讲,数一数二选择比较多,系真系可以拣到好多唔同自己想食嘅嘢我哋两个人总共叫咗几十串,有几样特别到有印象,圣子王本身都好鲜甜,烧得啱啱好唔会太老;而宫崎鸡腿扒,亦都系我同朋友基本上次次都会嗌,酥香嘅脆皮,加上嫩嫩嘅鸡肉;之后当然仲有羊架、牛舌、菠萝等等等等,其实真系食吓饮吓,倾吓偈其实就几个钟。总括来讲其实佢每一串串烧价钱,正正常常,我同朋友真系喺大埔食饭倾偈,呢间都真系我经常嘅选择,想揾个饮嘢倾偈嘅地方,呢个真系一个好嘅选择

未睇嘢食,大家已经嗌杯酒干番杯先🤣

2023-11-28