2011-08-19
琴日同左几个朋友仔出黎食晚饭, 咁啱行开始创见到有大自然素食, 忽然勾起早几日喺美丽华都见到有呢间食店想试, 不过某些原因而失诸交臂嘅情景,所以就决定搏一搏冇频扑啦!咩野叫做搏一搏呢?其实就话说我地想试呢间店嘅原因系因为佢有斋鱼生,睇个卖相同真鱼生有9分似,好想试下佢龙与凤到底系咩东东黎!我地都算夜去啦差唔多8点半多d,等左十零分钟啦,唔算耐嘅。入到去坐底佢即刻帮我地预备好茶水,茶系全餐最好味嘅野,玄米茶黎嘅~好啦,到正题啦,我地点左:豆苗炒得唔错,最好味系生炒骨,口感同质感甚至味道都同真嘅几乎一样。糙米饭就冇咩味,可能系我地食唔惯啦,间唔使食下当食麦皮都冇咩问题嘅...日日食就...芋头鱼系最期待嘅𩠌,不过食落好似炸得唔够脆,好淋,味道只系一般。沙律+木瓜味道有d怪..不过不失。好啦,我地嘅见标系鱼生,咁够竟鱼生又点呢?讲真呢,试下就无妨嘅,不过试完就算啦,几十蚊叫几块鱼旦黎浸寿司豉油真系贵左小小..味儿似架,不过我谂可以试下叫碗鱼旦河然后夹起块鱼片去浸寿司豉油差唔多~食完仲有糖水,食到十点四可能佢地差唔多close,所以我地就识做咁走啦。总括黎讲,如果系食斋我唔会考虑呢间啦,仲记得
好啦,到正题啦,我地点左: 豆苗炒得唔错,最好味系生炒骨,口感同质感甚至味道都同真嘅几乎一样。
沙律+木瓜味道有d怪..不过不失。
总括黎讲,如果系食斋我唔会考虑呢间啦,仲记得上次系佐敦食,样样都好好味!仲有炸蜜瓜奶!食斋冇得食炸蜜瓜奶,唔怪得食完个人都仲觉得咁dry啦@@!