2018-09-25 386 浏览
因为琴晚突然出咗街睇戏冇煮饭,妈咪又出左嚟我屋企,咁就同妈咪去食野啦点半左右觉得肚饿,就落街谂住去苏杭冰室,见到OpenRice话佢今日有开㖞,咁就去睇下啦,点知原来系冇开过㖞,沿途有咁啱见到原来开咗龙凤冰室,咁食唔到𠮶间就试吓呢间啦因为妈咪唔系好肚饿想食下午茶餐,但又只系1.9咋㖞,未够钟,咁就去附近行吓先啦,两点钟返到去谂住带下午茶,点知咁啱听到隔离枱话叫下午茶,但系侍应话今日假期冇㖞,咁早知唔使周围行啦妈咪就点左个菠萝油配热鸳鸯,妈咪话个菠萝油都几松软几好食㖞但系杯鸳鸯就系奶茶黎嘅我就叫咗个咖喱鱼柳意粉,咖哩都几好食呀,快鱼柳表面就好脆但系入面就好似未完全解冻咁,所以整体来讲味道还好,口感就差d而我杯咖啡原来系鸳鸯嚟嘅,两个餐加埋先$73都算抵嘅而且餐厅内位置都多但系又唔会觉得好迫,同妈咪食住倾吓计都几好

而我杯咖啡原来系鸳鸯嚟嘅,两个餐加埋先$73都算抵嘅