2019-04-08 614 浏览
有一段时间无黎太古此分店,今日系星期日,周围都好多人,经过见得2枱客系门口等紧,看完餐牌都有岩食的点餐,所以决定今日就食呢道,过左5分钟突然大排长龙,原来下午都几多人食,可能又星期日!我地被安排到一个小角落,不错,此位置比其他位置更多空间,自成一格,快速点餐。午餐可选沙律/汤,另有一杯餐饮可选水果冰茶/餐酒,有得加钱转咖啡。选左水果茶,今日系橙茶,有淡淡橙味,也是不错之选,看见大部分人都选这个。我地3个人,提供2牛油,刚好用晒,午餐只有法包(还是已经全日得法包?)本身想食软包,因为记得之前硬包真系硬到一个点,这次再试,比之前好多了!不再是死硬,而且外皮变脆了!个汤就好香浓的菇菌味,而且不会水稀稀的,不错。到到主食,我地选左汉堡,呢张相系朋友个碟,我个碟个包过晒龙,深啡色而且油油的,完全不想拍,拍个好少少的,整体而言汉堡是不错的,不过分开讲个重点块肉劲干好彩的系烟肉无太干,夹埋救返个包,如果唔系就变成成个包都干,因为佢连芝士都干掉了,唔知系因为3个都叫同一样点餐等到咁?还是下午就是做定系咁?总结: 的确比麦当劳有水准,不过用$138+1来比,汉堡现在价格都差不多,不算贵,不过至于抵唔抵食

总结: 的确比麦当劳有水准,不过用$138+1来比,汉堡现在价格都差不多,不算贵,不过至于抵唔抵食就真系好个人啦,只能说佢对不起自己的价钱。

另外值得一提系职员...我自己觉得饮食业真系好辛苦,都唔需要卖笑,不过又未至于黑晒面...除了一个无带围裙似是经理的男职员,其他所有职员都系同一块面(配合返西餐嘅主题,一致西面),语气黎讲其实又无乜,因为佢地完全唔想讲野,收碟/收钱/找钱都系0交流,更甚的系在开头我地饮完汤在等餐期间笃下橙茶入面的橙,一手拿杯一手拿铁匙,一位女职员竟穿过我2手中间不作声收走心口中间汤碗,系咪真系咁急?又唔系食完想我离座,我坐左好耐唔走都情有可原,完全呆左
本身都无想写呢间,之后...汤都系补影朋友的...决定写下呢个奇景

回来写食评才发现原来不嬲都系咁,有眼不识泰山,估唔到呢d连锁餐厅都要睇左食评先入,可以同其他分店咁大分别