2019-04-14
平时无咩机会食牛角Lunch ,难得端午节放假。所以同老婆食个烧肉Lunch 。点左一个$149,$199 餐,每个餐都会送一个小食,我地选了帆立贝和石斑鱼柳。平日午餐要加钱但假日套餐就不用加钱。$149 餐:烧肉的肉质好味,牛肉纹理分明,而且好多汁。但厚烧牛舌好韧,咬极都咬唔开,系呢个餐入边最差既肉。$199餐:每款肉都好好味,牛肉质素比$149餐的肉更加好,如果鸡肉都转埋牛肉就更加好,因为鸡肉冇乜特别,而且又干身。牛油帆立贝味道OK,反而石斑鱼柳唔好食,下次我会点本菇。都系果句,如果送嘅食物可以转做牛肉就更加好。原来假日套餐的牛角饭和牛角温泉蛋饭唔可以任食(平日午餐是可以任饮食的)食完一碗想在要多碗嘅时候,佢话要加钱。有少少失望,因为啲牛角温泉蛋饭真系好好食!不过我觉得午餐真系比晚餐抵好多,所以会等放假或者系中午嘅时候黎食多几次。同埋市中心呢间牛角本身夜晚系做放题,所以呢间比较大,中午嘅时候完全唔使排队。
平日午餐要加钱但假日套餐就不用加钱。