2019-07-08
本身衬假期都会同朋友👭出去行街,但系天气非常炎热☀️想出街都有心无力🥵,于是我哋谂咗好耐就去咗一个港岛嘅大型商场太古城里面一路行街一路叹冷气!🌬️适逢刚好有几个大品牌都做紧减价我哋购物完之后都差不多四点几🕟见有啲肚饿我哋就谂住睇下有咩好食,我哋喺个商场兜咗好耐都冇一间合心水之后,我记得有间simplylife即刻去食一个下午茶!去到门前simplylife依然都系咁多人长期满坐,我哋等咗一阵职员都好快招待我哋入去餐厅就坐!我哋睇咗一阵menu就决定嗌个🍔汉堡餐share食,当中还附送一杯是日特饮杂莓茶🍹!另外朋友见到门口放咗很多甜品🥯和面包🍞🥐🥖🥨,其中最吸引系🍒蓝莓和🍓士多啤梨丹麦酥完餐后外卖2个💫车打芝士烟肉牛肉汉堡汉堡包🍔来到之后不负所望都系好大份,份量十足配上薯条🍟和少量腌制洋葱,汉堡包烘焙得好松化边位脆卜卜软淋淋,🧀芝士分量亦都超多唔马虎, 🥓烟肉煎得好香口🍔汉堡扒肉身好厚劲juicy浓郁牛味💫杂莓茶酸酸甜甜带有茶香味,夏天饮醒胃又透心凉🍹
💫车打芝士烟肉牛肉汉堡
💫杂莓茶
酸酸甜甜带有茶香味,夏天饮醒胃又透心凉🍹