来到铜锣湾只想放松心情,随便逛逛,然后找间café坐并顺道闲聊。铜锣湾的隐世café 多,隐世的楼上café 就更多。芝士肉酱意粉.HK$108看似普通不过的肉酱意粉,其实肉酱多又够浓味,仲可以食到肉粒同好rich 既蕃茄酱,捞均成碟意粉都几惹味。千岛海鲜pizza.HK$78一开四的海鲜pizza,馅料好足,有蟹柳、带子、蚬肉、鱿鱼同埋红黄椒,咬落好有口感,而且酸酸甜甜既千岛酱令人好开胃。Pizza 又点少得个饼底,虽然唔系我最钟意既薄批,但呢个用咗面包底,食落都几饱肚,还好系两个人share。炸鸡槌.HK$58 小食好多人都推介黑松露薯条,反而炸鸡槌就小人介绍。鸡槌就一篮五件,小食黎讲就岩岩好,可惜既系冇跟任何dressing,如果有mayonnaise 就更加好。Strawberry Soda.HK$48炎热夏天饮返杯strawberry soda,简直就透心凉。Strawberry soda 甜甜的,轻轻搞一搞就由透明变浅红色,同样建议soda 加果肉,口感都会唔错。值得再来,是因为我喜欢这儿的宁静、环境与气氛。

芝士肉酱意粉.HK$108

千岛海鲜pizza.HK$78

炸鸡槌.HK$58

Strawberry Soda.HK$48

值得再来,是因为我喜欢这儿的宁静、环境与气氛。