企鹅妹当年嘅毕业旅行系澳洲,一去就爱上呢个地方😍所以翻到嚟香港,间唔时都会揾下澳洲菜嚟寻回昔日去旅行嘅开心✈️⭐️Shakashuka Lover $138后尾search翻原来Shakashuka又叫做北非蛋,源自于地中海,系将鸡蛋烹调喺番茄辣椒同唔同香料嘅菜色🍳🍅。𠮶日第一次试shakashuka,觉得酸酸甜甜好开胃,配搭辣肉肠更有层次同惹味,而且虽然加入左甜椒,但唔食得辣嘅同行朋友都食到。值得一赞系Sour Dough 烘得外脆内软,正当我地火速清晒3件面包,谂住加钱配多2件时,原来面包系可以任添架😍呢道菜式绝对值得一试🤍🤍⭐️Prawn Fettuccine $238呢款系𠮶日daily special嘅蓝虾阔蛋面配龙虾汁,蓝虾新鲜爽弹,但龙虾汁有d过咸,而且定价有点进取,所以呢款唔太推介🙈🐧企鹅妹食后感:呢间餐厅环境舒服,假日过嚟都唔算太挤迫,适合同朋友食brunch倾下计👭🏻而且menu上嘅食物大多都好特色同加左食用花做装饰,见到摆盘嘅用心。虽然今次阔条面有d 失色,不过企鹅妹都想下次嚟试下佢地嘅croissant,感觉包类比较吸引!🐧企鹅妹推介指数: 7.8/10

⭐️Shakashuka Lover $138
呢道菜式绝对值得一试🤍🤍