2013-11-12
1908 浏览
今次写的是K2玛丽轩职员餐厅, 今年装修后门面靓左好多, 扮水晶灯, 大班椅, 有枱叠, 枱上有枝花, 但内里仍然是大XX饮食集团包办, 连侍应有时也会两面互用的.返九五的同事平日午饭时可以先订坐, 够钟就入去食, 可是前线的医护人员有几多可以话准时放食饭? 金科玉律是有得食好食, 千祈唔好觉得唔饿就唔食, 因为下一分钟不知会发生甚么事.本人星期日也要返P, 才会落得清闲在开工前来食个午餐, 只有星期日公众假期才不用等位.坐低先会有个包, 然后有四个餐选择, 今次叫了甚么鸡柳配意粉, 可以选餐汤或沙律, 热饮.由于假日的同事不太多, 鸡柳是即煎的, 明显好食过K1快餐部那些硬的, 意粉也硬度适中.最重要的兜沙律, 平日自己装沙律吧, 假日已装定几碟, 一个餐配一碟不用自己装. 话沙律最重要, 因为周时返两三日工系医院训埋, 带唔得咁多生果返工, 蔬菜纤维就得要在这里摄取了.