餐厅: Spiga
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
呢排做野做到冇停手,都想揾啲时间放松下,于个人而言,舒服嘅气氛,再食到一餐令我心满意足嘅晚餐,已经好舒压,今次比我揾到间劲叹又好好食嘅意式餐厅—Spiga!想坐得舒服又倾得放松,超级推荐佢个outdoor 环境,夜晚充满气氛,仲好多外国人聚集!同朋友happy hour聚会放松等等都好值得去~室内环境都唔输蚀,气氛较为浪漫有格调,想两个人慢慢享受美食,坐室内就岩喇!前菜,面包2款口味有原味及黑糖,可配黑醋、橄榄油同牛油,我比较中意配牛油,意外发现仲有印式薄脆,薄脆我就留番食其他野先食。Polpo agli agrumi慢煮八爪鱼,佢将八爪鱼脚外同内既口感分开左,外层好软淋,但内里好烟韧,加上酸香既柠檬汁调味,fresh得黎超有口感层次,令我好惊喜!!Tartare di manzo piemontese 生牛肉他他,将蛋液拌匀后一齐食,他他口感鲜嫩,鲜香味浓,里面有芝士及脆卜卜面包碎,丰富口感。而我就将他他配上岩先嘅印式薄脆一齐食,脆中带嫩,味道同口感都满分!Pappardelle al ragu di guancia 牛面颊阔条面,菜式砌成火山溶岩既形态,卖相精致又吸引,我都系第一次
呢排做野做到冇停手,都想揾啲时间放松下,
今次比我揾到间劲叹又好好食嘅意式餐厅—Spiga!

同朋友happy hour聚会放松等等都好值得去~

意外发现仲有印式薄脆,薄脆我就留番食其他野先食。
Polpo agli agrumi

Tartare di manzo piemontese

Pappardelle al ragu di guancia 牛面颊阔条面,菜式砌成火山溶岩既形态,卖相精致又吸引,我都系第一次食到咁阔嘅阔条面!
牛面颊好出色,牛面颊打成肉酱般,口感细腻,而阔条面烟韧有口感,仲非常挂汁,每啖都好丰富满足。
Astice ceci e tartufo

Astice ceci e tartufo波士顿龙虾,龙虾可以用超级弹牙黎形容,伴汁鲜浓入味,
伴菜看似布满水珠湿笠笠,但食落去意外地爽口,而鹰嘴豆蓉既味道亦几特别,带点花生既香气。
Tiramisu
Tiramisu,有别于市面既Tiramisu,中间系脆皮包住cream,充满层次口感,甜度适中,值得推荐!
Pistacchio

Pistacchio,开心果甜品都系第一次食到~ 口感似豆腐,食落去唔甜仲好重nuts味,
旁边有开心果碎碎、开心果cream、血橙汁等做伴碟,加埋一齐食味道更丰富~
Polpo agli agrumi
Astice ceci e tartufo