2021-07-10 2482 浏览
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝓌𝓊𝓃 𝒯𝑜𝓃𝑔餐厅位置唔算方便,近观塘码头果边。入面既装饰带点英伦复古风,以木色为主,仲有好多好大既玻璃窗,中午时间阳光洒入黎成个感觉好柔和舒服。呢间𝘤𝘢𝘧𝘦 都好多人黎食,12:05 到都系得番1张4人枱比𝘸𝘢𝘭𝘬-𝘪𝘯。所以要去食既话建议早少少𝘣𝘰𝘰𝘬 定位😌一入去餐厅就提供左纸质既口罩套方便我地放起个口罩,十分贴心。🍲𝗠𝗮𝗶𝗻𝘀⭐𝘽𝙚𝙚𝙩𝙧𝙤𝙤𝙩 𝙇𝙞𝙣𝙜𝙪𝙞𝙣𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙎𝙡𝙤𝙬-𝙘𝙤𝙤𝙠𝙚𝙙 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙨𝙩 慢煮鸡胸配红菜头扁意粉 ($138)🍝呢个红菜头意粉落足料,成个意粉都粉红色好靓。配料有磨菇、慢煮鸡胸同埋有𝘥 碎既羽衣甘蓝🥬黎增加口感。意粉睇落唔多汁,但其实都足够,同埋都非常挂汁。不过个面应该想出食材既原味,冇落过多既调味,所以比较淡味。我呢𝘥 重口味既人就觉得一般啦。😬⭐𝗘𝗴𝗴  𝗕𝗲𝗻𝗲𝗱𝗶𝗰𝘁 斑尼迪蛋 ($𝟭𝟭𝟴)我好钟意食𝘦𝘨𝘨 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘥𝘪𝘤𝘵 ,每次整烂只蛋既𝘮𝘰𝘮𝘦𝘯𝘵 都好开心。呢个𝘦𝘨𝘨 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘥𝘪𝘤𝘵 𝘨𝘦 摆盘好靓,有唔同种类既沙律菜,仲有我好钟意既𝘱𝘢𝘳𝘮𝘢 𝘩𝘢𝘮,但只有2块

🍲𝗠𝗮𝗶𝗻𝘀

⭐𝗘𝗴𝗴  𝗕𝗲𝗻𝗲𝗱𝗶𝗰𝘁 斑尼迪蛋 ($𝟭𝟭𝟴)
我好钟意食𝘦𝘨𝘨 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘥𝘪𝘤𝘵 ,每次整烂只蛋既𝘮𝘰𝘮𝘦𝘯𝘵 都好开心。呢个𝘦𝘨𝘨 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘥𝘪𝘤𝘵 𝘨𝘦 摆盘好靓,有唔同种类既沙律菜,仲有我好钟意既𝘱𝘢𝘳𝘮𝘢 𝘩𝘢𝘮,但只有2块,如果多几块就好啦😚。2只蛋入面得一只系流心😅,连埋个𝘵𝘰𝘢𝘴𝘵 一齐食好好味,唔会咁干口,个𝘵𝘰𝘢𝘴𝘵 本身既蒜蓉同牛油味好香,而且非常脆口,唔错呀。🥰

⭐𝙋𝙖𝙧𝙘𝙞𝙣𝙞 𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝙎𝙝𝙤𝙧𝙩 𝙍𝙞𝙗𝙨 香煎牛短骨扒配牛肝菌忌廉汁意大利饭 ($148 )(𝙧𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙!)✨
𝘙𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰 我觉得系咁多个入面最好味既,佢既牛肝菌忌廉汁非常𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 ,𝘳𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰 完全吸收晒汁既精华,非常饱满,但又唔会煮到完全林晒,米既中间仲系硬硬地既,保留到𝘳𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰 果种嚼劲😍😍😍。个𝘣𝘦𝘦𝘧 𝘳𝘪𝘣𝘴 有4旧🥩,整得好入味,而家冇咩筋好易咬得开。

⭐𝗔𝘃𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼, 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 & 𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻, 𝗧𝗼𝗿𝘁𝗶𝗹𝗹𝗮 𝘄𝗿𝗮𝗽𝘀 牛油果、芝士、烧鸡墨西哥小麦薄饼卷 🥑🌯(?forgot🤣😅)
呢个𝘸𝘳𝘢𝘱 🌮同平时出面到既墨西哥卷差唔多,非常足料。仲配有一个细𝘴𝘢𝘭𝘢𝘥🥗,碟边用左好多食材黎做𝘥𝘦𝘤𝘰𝘳𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯,好有心思。不过就觉得有少少干。

🌟 𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸𝘀

今次分别叫左𝘎𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘵𝘦𝘢 𝘭𝘢𝘵𝘵𝘦 , 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 同𝘊𝘢𝘱𝘱𝘶𝘤𝘤𝘪𝘯𝘰。佢地既杯只只都唔同,每只都好靓好有特色,饮品上既拉花都好有心思,又系杯杯都唔一样,靓到影到d泡差唔多融晒😌𝘰𝘳𝘥𝘦𝘳 饮品时可以拣冻饮冇咁冻同埋热饮冇咁热,搞笑得黎又觉得几贴心。𝘎𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘵𝘦𝘢 𝘭𝘢𝘵𝘵𝘦 🍵既绿茶味劲浓,又唔会太甜,好正。👍🏻𝘊𝘢𝘱𝘱𝘶𝘤𝘤𝘪𝘯𝘰 同𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 既奶味都好香。

另外仲叫左佢地既✨𝘴𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦 - 𝘐𝘤𝘦 𝘊𝘶𝘣𝘦 𝘊𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦,侍应话呢个系餐厅既𝘵𝘰𝘱 3 𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬𝘴 ,今次试左佢既朱古力,冇咖啡,佢既卖相真系好𝘐𝘎 𝘢𝘣𝘭𝘦🥰😍 玻璃杯入面有一粒用朱古力整成既冰粒,另外有一个𝘧𝘭𝘢𝘴𝘬装住𝘋微暖既奶🍶,将2者𝘮𝘪𝘹 埋一齐,倒既时间同埋睇住粒朱古力冰慢慢融化真系好治愈😙,餐厅仲提供左𝘋 橙皮可以提升味道。不过饮落其实同普通既朱古力奶冇太大分别😅😅😅但成个饮野既过程系好好玩同得意,当然影左好多靓相啦📷。

呢间餐厅虽然好多人等位,但𝘸𝘢𝘪𝘵𝘦𝘳 都好细心同热情咁同我地推介餐饮同埋冇特别催我地埋单,仲帮我地影左唔少相。系一个好开心既一个𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩。

📍 𝙈𝙂 𝘾𝙖𝙛𝙚

𝘚𝘩𝘰𝘱 2, 𝘔𝘨 𝘛𝘰𝘸𝘦𝘳, 133 𝘏𝘰𝘪 𝘉𝘶𝘯 𝘙𝘰𝘢𝘥, 𝘒𝘸𝘶𝘯 𝘛𝘰𝘯𝘨, 𝘏𝘰𝘯𝘨 𝘒𝘰𝘯𝘨
观塘海滨道133号万兆丰中心2号舖
egg  benedict