2017-10-06 663 浏览
难得连放3日假,梗系要把握时间同屈小姐做下运动减肥啦 (事实系自从去完大阪返黎,屈小姐既情况极之严峻),所以今日我地又再次4条肥腿远征鲗鱼涌啦!一路上面,赖生不停同屈小姐讲加油,要战胜之前既自己,将所有贱B杀晒!由于系星期日,屈小姐预先打去问定有冇开,响左几声之后,男店员回覆话今日照开,Last order系2100,就因为得到呢个准确既消息,赖生就同屈小姐踏上征途!不过跑到去既时候,吓左一吓,间舖落左闸,但赖生唔信,再行入DD望,见到入面有个男仔,而个玻璃门写住Open,咁赖生就问一问佢开唔开,佢话开,咁我地就入去坐啦但系呢,个男店员全程都好hea呢,目无表情,当发现无晒罗马生菜既时候,轻轻一句话:冇晒生菜,完全冇谂过比多少少其他𩠌补番,夹野既时候又整到D野滴到周围都系望落好唔卫生呢再者,唔系因为男店员唔想洗野既关系 (定系因为公司政策既关系??),明明堂食都用左外卖盒比我地,而且店内既环境卫生好恶劣,好多蚊滋周围飞,因为应该系成日既垃圾都未清,赖生见到D垃圾桶爆晒,一个个盒连汁装满晒,唔怪得惹蚊滋啦,赖生只好同屈小姐勉强揾左个少D蚊滋既位坐低食屈小姐之选:1)三文鱼餐配是拉差辣椒酱
难得连放3日假,梗系要把握时间同屈小姐做下运动减肥啦
 (事实系自从去完大阪返黎,屈小姐既情况极之严峻
),所以今日我地又再次4条肥腿远征鲗鱼涌啦!

望落好唔卫生呢

屈小姐之选:
三文鱼餐配是拉差辣椒沙律酱

1)三文鱼餐配是拉差辣椒酱沙律汁:3.5⭐️

其实鲗鱼涌呢间HC份量一向比中环果间少,但以往既质量系较为优胜既,胜在块三文鱼系即整既,但今次呢,块三文鱼居然系整定既,佢包锡纸烘番热比我地,结果今次肉质较实啦

不过其他既野水准无变,杂椒既爽甜,秘制蕃茄粒既酸甜味道,香甜大粒既粟米粒,仲有豆味浓厚既黑豆同红扁豆都令人满意

蕃茄饭更加令人感动,因为平时咁夜系一定卖晒既,而今晚居然有得食(因为无人麻

至于是拉差辣椒沙律酱就唔系好辣既,带泰式风味,微酸带辣度,其实拌沙律系唔错既,不过另上会健康D。

赖先生之选:

鸡脾餐配墨西哥辣椒沙律酱

2)鸡脾餐配墨西哥辣椒沙律酱:4⭐️

始终鸡脾先系呢度既皇牌,本身腌得都好有风味,香料味十足,能够渗入鸡脾肉内,就咁食已经好唔错,相比中环,呢度细只dd呢,中环果只系成个盒咁长嫁

至于墨西哥辣椒酱就系赖生既至爱啦,辣度够晒劲,减紧肥既赖生都忍唔住要落几滴拌一拌黎食

希望Healthy Chicken会改善番,唔好假期既时候咁大落差,尤其卫生方面对餐厅真系好重要

#食好西长征之旅
#今次HC都放假松懈左