2019-01-07 388 浏览
假期入左西贡行下充下电, 行经篮球场发现一开貌似就开既餐厅就入左去试下.  首先讲下装修环境真系好唔错, 以水泥同木为主好舒服, 室内共两层. 楼下刚好有位, 就选择坐低左, 因当日天晴, 回望门口方向, 突然有一刻觉得自己系旅行中好chill. 之后选择好要咩就出去买飞点菜.第一样系 印尼牛丸粉: 买相唔差, 先饮一啖汤, 感觉唔系味精野, 再试牛丸, 好唔似平时食到既牛丸, 口感有少少似入口即溶而且有牛味, 加上印尼辣椒酱好野味, 碗粉既份量都算大, 我相信一般人都好满足之后再黎个甜品 White Pine: 主要系乳酪+菠萝香蕉, 冻冰冰加上水果味好fresh, 一问之下完来乳酪系冇奶成份好适合素食者同奶类敏感人士食用.食完两个野已经好饱.食完后, 走上楼上参观, 发现好适合一班人聚, 有结他, 游戏机, 但不确定可否租用...哈哈, 有机会揾地方玩时可试下打去问下.眼见整间铺都由年轻人主理, 个个都满带笑容, 好有一团追梦既火.整体环境及食物而言, 小编觉得系一个非常唔错假日好hea处, 想有一个两小时旅行feel, 依度系一个好选择, 而且食物唔会令你失望.

印尼牛丸粉

食完两个野已经好饱.
White Pine

2019-01-01