2021-04-08 1117 浏览
终于等到长假期完结,与家人一同出外食个lunch.午饭时间排队嘅唔算多人,加上以往都系食隔离GH.所以今次试下依间.餐厅几乎满座,(席间见到好多人埋单是用礼券,可能这就是原因。😛)防疫措施严谨。👍客人安心。我地头盘order了慢煮牛脷.极力推介!外面煎得香脆,咬落口松软多汁。另外order了羊扒同水牛芝士番茄意大利粉。羊扒,medium,略肥但火侯控制得好,味道唔错,适中。意粉al dente. 亦好好味。小插曲系食左沙律同牛脷之后,就冇再有食物送上,隔了40分钟追问之下,才知道漏单。😳漏单嘅食物好快送上,都算补镬补得快,可能已经系2点几,餐汤已经卖哂,所以送到嚟俾我地嘅餐汤只得半碟😑。结果依餐晏食左两个钟,好彩我地唔赶时间。可能佢地人手唔够,understaff。因为席间不停听到服务员在谈论依个问题,话好多人冇返工,又冇打电话返公司。。。中间还夹杂了不少粗口,可能做到好燥挂。情绪系需要发泄,但最好唔好俾客人听到啰。😅总括食物质素喺好噶,但服务就有好大既进步空间。
防疫措施严谨。👍客人安心。

另外order了羊扒同水牛芝士番茄意大利粉。

羊扒,medium,略肥但火侯控制得好,味道唔错,适中。
意粉al dente. 亦好好味。

情绪系需要发泄,但最好唔好俾客人听到啰。😅

总括食物质素喺好噶,但服务就有好大既进步空间。

慢煮牛脷
澳洲草饲羊排