2024-10-14
好几年冇去过台湾,好怀念当地嘅小食同埋甜品。趁着周末出嚟食吓台湾嘢,假装自己去咗台湾旅行都好。牛肝菌汁嫩滑鸡胸肉配红米饭呢个饭真系好好味!鸡胸肉煮得恰到好处,肉质嫩滑,一啲都唔嚡口。牛肝菌汁带有浓郁嘅香气,令整道菜增添咗几分层次感。红米饭则软硬适中,带有淡淡嘅香甜,红米搭配毛皮鸡胸肉健康有营。美国安格斯牛板腱套餐牛肉煮得唔错,肉质鲜嫩,油花分布均匀,咬落去入口即化。五成熟啱啱好。搭配啲新鲜嘅蔬菜、薯仔同埋特制酱汁,更加提升咗牛肉嘅鲜味。每一口都充满咗肉香,同埋满足感,真系食到唔想停!甜品当然,仲有甜品我最爱嘅甜品登场!芒果椰香爱玉:里面有新鲜嘅芒果、Q弹嘅椰子、清爽嘅椰冰充满椰香味.同埋爱玉,口感层次分明,味道清新。松义仙草:这道甜品包含咗烧仙草、芋圆同埋牛奶布甸,味道香滑,仙草嘅清凉感同埋芋圆嘅Q弹,搭配浓郁奶香味嘅牛奶布甸,简直系完美嘅组合。自助沙律吧最后,餐厅仲有自助沙律吧,提供各式各样嘅饮品同沙律,任食!可以随意搭配自己钟意嘅配料,饮品仲有咖啡同荔枝茶选择茶仲可以自己决定要唔要甜。
牛肝菌汁嫩滑鸡胸肉配红米饭
美国安格斯牛板腱套餐
甜品
当然,仲有甜品我最爱嘅甜品登场!
自助沙律吧