2020-10-29 77 浏览
我发现观塘真系好多间食台湾野既舖头~原来系工厦又新开佐一间😆小店主打面类有:牛肉,炸排骨,鸡排etc连依家好红既鸭血都有😳仲有拌面便当小食同台饮🙆🏼‍♀️. ▫️麻辣牛肉面 $75睇个汤既颜色已经觉得偏浓味~酱会放埋一边,比你自行调教自己咸淡喜好,唔好好似我咁一野就捞匀晒😶就咁饮果阵觉得有少少偏咸,但系连埋面食又觉得岩岩好😆本身系阳春面做面底比较幼身,所以麻辣味都几香🤤越食越觉得惹味~牛𦟌厚度适中,都几弹牙有嚼劲唔会太韧太肥🙆🏼‍♀️bonus位系娃娃菜好好食~好怕啲餐厅原条上😶好彩依间系一块块有啲口感😚. ▫️清炖牛肉面 $70偷饮佐啖汤🙈几浓味得黎带点甜~.▫️炸排骨面 $52好大块😳😳皮身比较浅色,斋食都唔算咸~但肉质有啲干身,Juicy啲就好🥺 本身望落个汤以为系清汤怕会无味~但饮落似清清地既菜汤咁,又唔觉系味精🤔.▫️超司肉松蛋卷饼 $40唔算好厚身所以唔系几岩追求爆馅既人🙈~入面既馅料同个卷饼系有缝😶同埋食落偏干身🥺有啲普通~.▫️珍珠奶茶 $20几好饮唔会话好甜🙆🏼‍♀️.▫️冬瓜茶 +$10好饮清甜可口~~冬瓜茶应该系无得输!.总结,环境都算几宽敞~汤底唔算好油腻,同埋用佐阳春面比软索味
我发现观塘真系好多间食台湾野既舖头~
原来系工厦又新开佐一间😆
小店主打面类有:牛肉,炸排骨,鸡排etc
连依家好红既鸭血都有😳
仲有拌面便当小食同台饮🙆🏼‍♀️
▫️麻辣牛肉面 $75
麻辣牛肉面

麻辣牛肉面

▫️清炖牛肉面 $70
清炖牛肉面

偷饮佐啖汤🙈几浓味得黎带点甜~
▫️炸排骨面 $52
炸排骨面

▫️超司肉松蛋卷饼 $40
超司肉松蛋卷饼

▫️珍珠奶茶 $20

几好饮唔会话好甜🙆🏼‍♀️
▫️冬瓜茶 +$10
好饮清甜可口~~冬瓜茶应该系无得输!
总结,环境都算几宽敞~汤底唔算好油腻,同埋用佐阳春面比软索味🙆🏼‍♀️但食物质素偏住家唔算好有惊喜🤔相对地价钱稍贵😕本身以为睇落份量唔算特别多,但最后又饱到我食唔晒😶
清炖牛肉面