餐厅: 稻香 (海趣坊)
资讯:

2017-07-16 257 浏览
今日 星期日当年又系同爸爸饮茶嘅日子,但系可能因为今日比较晏十二点钟先至去攞位, 最后要等一个钟头先至可以入到。睇餐牌其实都唔使太多选择因为可能每星期都会嚟,所以今次就叫咗五个点心 ,最后大约110蚊。 叉烧包你都好热但系一食落去皮比较湿咗少少,同埋叉烧实在太甜 。煎肠粉 而家嘅煎肠粉已经唔再好食,因为已经煎嘅感觉同埋豉油落咗落去系唔咸嘅好淡。 煎堆拼豆腐, 呢个系我觉得最好食嘅一个点心,豆腐原来系入面有芝士 ,仲要系芝士味 味道好味 ,而且煎堆仲要系热辣辣一边做有芋头,虽然没有芋头粒,但系整体都好味 。粉果配虾饺,正常未到冇乜特别,但系都系偏淡最后都要加咗一啲辣椒酱先至可以有返少少味。最后我哋叫咗 川味鸳鸯饺 ,冻嘅味道好一般,川味一啲都吾辣,只系觉得边行同埋有蒜香味宁愿食红油抄手好啲。