2020-04-17
有好多人最近都会担心出去食饭,因为始终健康对每个人都系好重要.当我好挂住食寿司时,想出街都会考虑下餐厅既卫生系咪做足.单单楼面已经feel到九井系好注重健康卫生,而且入去当然都系量体温等,绝对系做足唔马虎,所以食时都会相对安心.我地都叫咗唔少款式寿司,首先讲下价钱上先,价钱黎讲系大型商埸绝对唔贵,平均大概$20一碟左右,而比较推介系特式香葱吞拿鱼,因为佢系仲有紫菜包住嚟食,虽然细细件,但非常新鲜.而加州卷我都觉得味道唔错,我谂主要系佢哋嘅wasabi比较出色.佢系比较”供”鼻,但我又觉得OK.可能我觉得如果唔”供”鼻唔似wasabi.所以我都几欣赏.其次要重点推介系呢到嘅芝士年糕,同埋豆腐雪糕.芝士味浓郁,而且都几大件,而豆腐雪糕豆腐味都同样哋几浓.所以都系我觉得重点要试.