2017-12-11 2828 浏览
寻日(10-12-2017 Sun)晏昼同老公落荃湾买o野,由于冇食晏,所以我o地就食个下午茶,佢话呢o度开o左间有格调o既西餐厅,我o地就行o黎睇,啊,原来系森美,唔知同之前另外o个间有冇关系?我睇见有$128.00o既二人下午茶,觉得可以,于是入去, 而呢间o野重摆o左好多胶公仔做装饰,装修都好特别.我o地坐低后再睇menu,就决定要呢个二人下午茶啦,但原来礼物六,日,下午茶要3点后至供应,我o地唯有坐住等时间过,真系唔好意思.o系呢个时候,我老公就系咁影人o地啲公仔,我o地等呀等, 等呀等,终于到3点喇,我o地就叫呢个餐喇,我要热伯爵柠檬茶,老公要热特浓咖啡,女职员即刻话佢知系细细杯,佢话OK.落完单后,两杯饮品先后o黎到,男职员问我落唔落糖,我就答唔使,佢就冇摆低啲糖.我笃完柠檬饮,伯爵茶味道偏苦,麻麻地.而老公o个杯真系好细杯,重要只有半杯,个杯碟都烘热o左o既.老公一饮,好苦.十几分钟后,成个下午茶到o黎,颜色又系好吸引,影好相后,我由右边o既沙律开始食,杂菜沙律,车厘茄同唔知系咩菜,个菜冇乜草青味;水牛芝士车厘茄,黑醋好醇好味.然后到鱼,虾,蟹迷你汉堡包,鱼系三文鱼,蟹就

落完单后,两杯饮品先后o黎到,
热伯爵柠檬茶
男职员问我落唔落糖,我就答唔使,佢就冇摆低啲糖.

我笃完柠檬饮,伯爵茶味道偏苦,麻麻地.

而老公o个杯真系好细杯,
伯爵柠檬茶同特浓咖啡
重要只有半杯,
特浓咖啡
个杯碟都烘热o左o既.老公一饮,好苦.

十几分钟后,成个下午茶到o黎,颜色又系好吸引,影好相后,
二人下午茶套餐

然后到鱼,虾,蟹迷你汉堡包,鱼系三文鱼,蟹就系蟹肉,
上至下: 蟹, 虾, 鱼迷你汉堡
所有汉堡包o既味道正常,但个包就比较特别,甜甜地同系有烘过.

之后到甜品,先食闪电泡芙,切开一半睇,内里有蛋黄酱,
切开o既闪电泡芙
蛋黄酱冰冻又唔太甜,可惜唔脆.

而精选蛋糕呢,我以为系芝士蛋糕,老公食o左啖,话唔系芝士蛋糕好似系栗子,我睇到都觉得系,
栗子蛋糕
食落,真系栗子蛋糕, 栗子蓉好滑亦都唔系太甜,几好味.

最后o既马卡伦,系士多啤梨味,好甜,但同样唔脆.

但o衣o家睇返menu只记起原本系迷你冬甩,点解变o左马卡伦?

题外话:
个咖啡杯o既图案都几有趣.
2017-12-10