2022-09-11 591 浏览
经OpenRice 外卖自取,落单一个大批夏威夷+$23拼啖啖肉,结果取货回家打开发现整个都是夏威夷。致电店舖沟通,佢地话佢地自己落错单做错,话会即刻整返个啱嘅pizza,20分钟后可以去取,我问佢地要唔要俾返个错嘅pizza佢地,佢地初时话我食到就食,食唔到就俾返佢地。大约一两分钟左右佢地打返嚟叫我攞返个错pizza落去换,我话个盒已经剪开左,佢问有冇食过,我话无食过但剪开左盒上盖,佢地叫我攞返落去。其实我唔介意俾返佢地,只系希望佢地唔好拎去卖,因为始终仍然疫情,卫生好重要,虽然我哋无食过无摸到个Pizza,但有打开过。将心比心,我都唔想我买嘅pizza去过其他人手上再辗转到我个胃。老实讲,经过呢次体验我真系唔敢再帮衬
20 分钟 (外卖自取)