2017-06-22
趁住周年纪念日,同老公回到以前居住的大角咀,一尝金船长餐厅的晚餐。估唔到行日夜晚都系要等位,好在店员好快就安排到一张四人枱畀我哋,仲好热心咁介绍,佢哋嘅招牌菜: 黑松露芝士夹心pizza。我哋见每一枱都有一份当然唔执输要,试下啦! 食物izza来到嘅时候,店员哥哥仲教我哋话有三种唔同嘅食法: 第一种就系乜嘢酱料都唔落,就咁食; 第二种就系将佢嘅提子酱淋喺边度食; 第三种就系淋提子酱,再包住一种神秘嘅菜嚟食。老公最钟意第一种食法,觉得咸咸嘅芝士香 好配合香脆又松软嘅pizza。我就最钟意有提子酱又有沙律菜,食落冇咁肥腻。三种口味各有优势,都几得意。来到主菜,老公例牌拣咗西冷牛扒,走汁,佢话要食得真啲嘢好唔好食,一定系要走汁,讲到好似好劲咁。西冷上枱嘅时候,店员哥哥仲好好咁样放低咗一支海盐畀我哋,真系好贴心。 半生熟嘅牛扒, 老公话好似失咗手,熟得滞,有啲失落... 不过咁样,反而啱我,最后大半块西冷都落咗我个肚。另外,我叫咗炸软壳蟹意大利饭,意大利饭 用好香浓嘅南瓜汤煮,非常入味。小小黏口嘅意大利饭,加上脆卜卜嘅软壳蟹,口感十分之配合,正! 呢个无论系饭定系软壳蟹都好够份量,食完真系好饱
食物:
pizza来到嘅时候,店员哥哥仲教我哋话有三种唔同嘅食法: 第一种就系乜嘢酱料都唔落,就咁食; 第二种就系将佢嘅提子酱淋喺边度食; 第三种就系淋提子酱,再包住一种神秘嘅菜嚟食。
另外,我叫咗炸软壳蟹意大利饭,意大利饭 用好香浓嘅南瓜汤煮,非常入味。小小黏口嘅意大利饭,加上脆卜卜嘅软壳蟹,口感十分之配合,正! 呢个无论系饭定系软壳蟹都好够份量,食完真系好饱满。
就算几饱,我都有胃留俾甜品既!
老公点咗心太软,然后好人嘅店员哥哥再介绍,话新出咗几款蛋糕, 我听到就立即点咗个pink pink嘅蛋糕。
两个甜品既卖相真系几靓,好精致。
少少甜(macaroon除外),份量唔多刚刚好,不错。
环境:
地方唔算好大,枱之间空间唔多,但环境气氛都舒适既。最欣赏门外有等候椅,贴心可能平时都习惯常满座,很多顾客要等位吧..
服务:
店员哥哥真系好殷勤,有笑容,有介绍,上菜收碟都好细心轻手,有酒店服务质素