2009-02-08
朋友对e间铺有好高评价,也邀请左我n次来试食,今日虽是抱恙,都要来坐一坐. 坐低望一望个餐牌,同茶餐厅卖既无分别,猪扒饭,海鲜抄河...个个𩠌都肉肉肉,唔系食斋的地方?我心里有十个问号...之后,个朋友话无写系因为卖的全是斋,分别系个卖相.因为平日好少食斋,所以唔知叫咩.还是要了朋友心水推介公司三文治同鳗鱼抄面.个公治几大份,有十层,烘底香口,由肉转斋,清而不淡,亦唔系好油,几好食.个鳗鱼抄面,超大碟,朋友话大碟过平日...面炸得香,亦唔系好油,超多𩠌,有红椒,青椒,草菇,洋葱,西芹同假鳗鱼(即系紫菜包豆腐).用豉椒抄,自然香口美味.加多3元,要了煲莲藕例汤,个汤有少少texture(唔系劲水),都几好.价钱相当便宜,少油少味精,咁健康,一定会再来,重要同屋企人来.