2018-12-12
上网见到呢间啲人话唔错就同朋友今日晏昼去试吓啦。大概12点半去到银杏时光用午膳,啲枱都坐得好满下,不过我哋都唔使点等位就有得入去。见到墙上变咗好多poster都话每晚会有唔同乐队表演啲,呢个相当之特别,有机会下次夜晚要来试吓睇吓live Band午餐时间只系需要叫一个set就可以免费享用沙律吧仲有餐汤。沙律吧嘅选择都唔少,最基本要有嘅佢都有仲几新鲜,而今日嘅杂菜汤都饮得出系冇味精嘅。只系略嫌佢唔够热系主食方面我同朋友分别叫咗一个有机薄荷罗勒青酱杂菌车厘茄长通粉呢个味道相当唔错,个青酱味唔会好重啱啱好,而且杂菌嘅数量都好多,长通粉嘅份量亦都相当多系好饱嘅素食嘅朋友就可以试下呢个,当然佢仲有好多其他选择啦。而我朋友叫𠮶个就系怀旧叉烧三宝饭,份量亦都好够,而味道都唔错唔会好咸啱啱好,佢个饭要赞嘅地方系用咗红米饭俾人感觉比较健康一啲。而且酱汁会另外分开上觉得唔够嘅朋友可以自己去做一个调整,呢层都值得一赞总括嚟讲喺港岛食一个咁样价钱嘅午餐算系抵食
有机薄荷罗勒青酱杂菌车厘茄长通粉
怀旧叉烧三宝饭