2017-03-18
今日同屋企人出街食晏,屋企人提议不如食素。因为平时我都好少食素,而且食素对身体又好,我对于依个提议都非常赞成。由于夜晚要去尖沙咀饮,所以我地就拣左去尖沙咀功徳林上海素食。依度既环境都几开扬,而且可以饱览尖沙咀既海景,一边食野一边睇风景,真系一种享受。另食物方面,素食既种类都比较多,睇住本menu,真系差d唔记得要食素。炸三丝鸡卷 $98 炸鸡卷炸得好金黄,咬落去好香脆,成个卷一d都唔油,而且入面既材料好fresh ,再点埋甜酸汁黎食,好野味!观喜南瓜包 $32 南瓜包外型做得非常精致,而南瓜包入面分别有南瓜同红豆溶,个包咬落去烟烟靭靭,而且甜味啱啱好,仲有好香浓既南瓜味添。菜汁炸银丝卷 $32本身好钟意食炸银丝卷,所以见到依度有,当然叫黎试下啦。银丝卷炸得好脆口,而银丝卷既颜色好翠绿,而且口感好松软,点埋炼奶黎食,好味。功德林您写油鸡菌杂菌煲仔饭 $108煲仔饮上面放左好多杂菌,未食已经嗅到阵阵既野菌味,食落去,成个饭已经索满左好香既菇味,而且个底仲有d饭焦,好味!个煲仔饭煮既火喉真系煮得啱啱好!
另食物方面,素食既种类都比较多,睇住本menu,真系差d唔记得要食素。 炸三丝鸡卷 $98
炸鸡卷炸得好金黄,咬落去好香脆,成个卷一d都唔油,而且入面既材料好fresh ,再点埋甜酸汁黎食,好野味! 观喜南瓜包 $32
南瓜包外型做得非常精致,而南瓜包入面分别有南瓜同红豆溶,个包咬落去烟烟靭靭,而且甜味啱啱好,仲有好香浓既南瓜味添。 菜汁炸银丝卷 $32
本身好钟意食炸银丝卷,所以见到依度有,当然叫黎试下啦。银丝卷炸得好脆口,而银丝卷既颜色好翠绿,而且口感好松软,点埋炼奶黎食,好味。 功德林您写油鸡菌杂菌煲仔饭 $108