2024-12-15
陪屋企人去呢头附近,探一个老一辈嘅亲戚🤤之后又走咗嚟依度食嘢,环境唔错,个海皮好靓~啲员工好有礼貌🖤我见到又会帮啲老人家落单,帮手fill 水,又会收碟之类的…-安格斯牛肉酱•温泉蛋意粉🍝面头沈上了芝士粉作为装饰,肉酱的牛味较重,味道微甜,因为这是安格斯牛的这个品种吃了很多谷物饲料的原因所导致。意粉煮得al dente(外软内微硬,嚼劲十足)口感唔错,我将温泉蛋整散同啲意粉捞匀埋一齐食☺️超级好味。-慢煮鸡胸芝士墨西哥馅饼🥙之前食过Outback 嘅Chicken Quesadilla(主要系入面有好多芝士,同埋鸡胸肉),未食过墨西哥版本嘅,今次终于有机会食吓啦~我食到里面有芝士粉、沙律菜、Cesar酱、蕃茄片同埋鸡胸肉(唔知有冇漏),好好味啲鸡胸肉超大嚿,因为系慢煮嘅缘故啲鸡,好滑完全唔嚡口~-黑松露芝士薯条🍟钟情于这间店的黑松露酱🖤 唔知点解喺其他餐厅食黑松露相关嘅嘢,都会觉得好大嘅一浸柴油味,但系这间舖选择了用芝士来作为中和配搭相得益彰。之前食过这里的黑松露软壳蟹意粉🍝但今次已经转咗Menu所以退而求其次,选择了黑松露芝士薯条🖤啲薯条🍟内部口感蓬松外皮爽脆,因为食得慢嘅缘故,即使摆
-安格斯牛肉酱•温泉蛋意粉🍝
-慢煮鸡胸芝士墨西哥馅饼🥙
-黑松露芝士薯条🍟
之前食过这里的黑松露软壳蟹意粉🍝但今次已经转咗Menu所以退而求其次,选择了黑松露芝士薯条🖤啲薯条🍟内部口感蓬松外皮爽脆,因为食得慢嘅缘故,即使摆耐咗都仲系脆卜卜,好犀利!!!
-抹茶🍵鲜奶
奶泡打得不错👍🏻离远就听到打奶的声音丝滑流畅,听着没有刺耳。(没有刻意去留意,只是个人习惯对呢种声音比较敏感😂)
味道不过不失,唔错😌
-跟餐 有杯桂花蜜🍯
有健脾胃嘅功效,屋企人话饮呢杯嘢,好有懒健康养生嘅feel😂