2021-05-21 1301 浏览
姨丈牛一请食饭,话明唔想后辈破费买礼物,XO仔同哥哥就简单地献上生日蛋糕以表小小心意,并由姨姨拣选人气西饼店「LIFETASTIC」嘅招牌无麸质蛋糕。离公司最近嘅希慎广场分店原来系一间设有堂食嘅西餐厅,用餐区域延伸两边,面积唔细,楼底高高,商场空气都好流通。蓝色嘅墙上道出店名「LIFETASTIC」嘅来由及理念为「LIFE IS FANTASTIC」。环保嘅小肥早于官方网页查看过蛋糕目录及价格详情:https://lifetastichk.com/Cake_Catalog/Lifetastic_Cake_Brochure.pdf现场陈列雪柜展出嘅大部份都系不同大细嘅人气糕品「招牌草莓西瓜蛋糕」。年经嘅服务生态度温婉,订购流程亦简易迅速。方形嘅蛋糕盒十分稳固,内含保冻干冰及蜡烛一枝,卫生得黎保护力强。招牌草莓西瓜蛋糕($398/Small):细佬有果仁敏感,明知食完会身痕都要俾面姨丈顶硬上,顺便评一评嘛。生日蛋糕面层舖满紫红色嘅食用玫瑰花及翠绿嘅开心果。经哥哥巧手切出嘅蛋糕层次分明,可清楚睇到士多啤梨肉、西瓜、两层忌廉及两层杏仁饼。无麸质蛋糕俾小肥嘅感觉就好似食紧混入咗果肉嘅麦皮咁好健康
环保嘅小肥早于官方网页查看过蛋糕目录及价格详情:

招牌草莓西瓜蛋糕
。生日蛋糕面层舖满紫红色嘅食用玫瑰花及翠绿嘅开心果。
招牌草莓西瓜蛋糕
。无麸质蛋糕俾小肥嘅感觉就好似食紧混入咗果肉嘅麦皮咁好健康,加上西瓜唔系好够甜,只能讲句唔系自己杯茶
。幸好主角寿星姨丈大赞糕品轻盈清新,尤其意外中间层西瓜未有出水嘅状况之余,仍可保持清爽,而姨姨就好欣赏糕品传出阵阵芬芳嘅荔枝香
,食落完全唔觉得溜滞。
招牌草莓西瓜蛋糕
「LIFETASTIC」品牌以健康概念融入蛋糕制作,产品嘅款式均离不开天然嘅花朵及水果,外观大多鲜艳彩美,近年大家对麸质过敏认知深咗,故无麸质蛋糕价格略为偏高都大受欢迎。
2021-05-15
$398 (其他)
庆祝纪念
生日