2024-07-15
今次假期我同朋友去兴华街游乐场踢波,工人姐姐又放假,踢完波负责买野番屋企食,附近有间健康便当既外卖小店,就过黎买lunch番去食啦😁慢煮鸡胸玉子综合蔬菜饭($58)呢个便当就好适合减肥人士食,等外卖既时候店员介绍佢地既慢煮鸡胸系朝早慢煮2个钟,到客人点既时候先煎香,鸡肉一d都唔鞋,仲有好多蔬菜,西兰花,车厘茄,翠玉瓜同玉子,同埋半只日本蛋,丰富得黎又唔怕肥,个饭就系用日本珍珠米,加上紫菜粉同酱汁令个饭唔会太干🥗🥚🍚慢煮豚肉生姜烧饭($58)慢煮豚肉同样系店主一早慢煮2个钟再煎香比客人既,呢个既蔬菜量相对少,都有椰菜丝,车厘茄同日本蛋,豚肉份量就有好多块,岩晒我呢d钟意食肉兽,豚肉香口肉嫩🐷无糖冷泡茶($8)饮品有好可爱既猫猫樽装冷泡茶,清凉解渴,杯底有粒粒芦荟,令到支茶带点甜🍵平时出街食得多唔健康,得闲食下d健康野又唔错,健康得黎味道都好,就算攞到番屋企食都唔会难食,小店只有外卖,有参加网上既外卖平台,系呢区番工或者呢区住既话都方便食到😄
慢煮鸡胸玉子综合蔬菜饭($58)
慢煮豚肉生姜烧饭($58)
无糖冷泡茶($8)