餐厅: 大快活
资讯:

2019-10-05 179 浏览
返工日日都出外面食饭,最大的问题就系冇咩又平又健康的选择。好多时比较健康的选择就系沙律三文治,冻冰冰长期食对身体都唔太好。点知有一次去食大快活就发现佢地LUNCH有个鸡胸的选择,真系好惊喜。因为快餐店通常都系得鸡排同鸡脾,有咁样一个鸡胸嘅餐,成本唔平,所以真系好少有。佢地依度$46就有一个SET,有原个鸡胸配杂菌汁加红米饭仲有菜,加有饮品,系好大众化的价钱。好多人唔中意食鸡胸都系因为比较嚡口,有时西餐厅会用慢煮,但价钱唔平,起码要成百几蚊一份,但依度快餐店出品应该唔系咩SLOW COOK架喇,但系出乎意料都系几嫩滑,系有一整鸡胸,即超市生的都要几十蚊两个果D。食过几次,有时再高水准D,但又唔会差,唔会嚡或者又干又硬。我有时唔太饿,再想健康D就走埋饭,净食肉同杂菜。佢D杂菜都几有诚意,有菇有菜,唔会净系得椰菜咁颓,仲会俾好多,正式有菜有肉,想揾健康D嘅外食选择嘅朋友可以考虑依度。见到佢个鸭脾好似都几得意,下次试下先。

SORRY食到一半先记得影相

见到佢个鸭脾好似都几得意,下次试下先。
  • 鸡胸