2021-08-20
【Green Tech Cafe】#西环 #素食 #cafe今日同咗个朋友喺HKU附近揾下午茶食,𠮶位朋友又话想食得健康啲,见到有间素食Cafe,就决定入去试吓。我哋叫咗一个英式下午茶餐share,总共有四款咸点同埋两款甜点,另外附两杯$35以下嘅饮品。朋友最钟意沙嗲串烧,觉得啲沙嗲汁好惹味。而我就最钟意件芝士蛋糕,佢唔会太过密实,略略地有少少软绵绵嘅感觉,食落口好舒服。饮品方面我哋就拣咗木瓜亚麻籽杏仁奶同埋榛子拿铁。杏仁奶相当柔滑,饮落好满足好饱肚。拿铁嘅榛子味同咖啡香到配搭得和谐,健康又好饮。老板娘仲非常之好人,听见我哋系HKU嘅学生,就同我哋讲但凡系学生带埋学生证过嚟就会有饮品或者食物赠送。如果嫌唔够饱,都可以事先嗌加底,佢哋会调整份量,务求令你食得又饱又满足!迟啲老板娘仲考虑紧添置一啲boardgame或者卡牌游戏,咁喺附近返学嘅学生得闲冇嘢做嘅时候都可以过嚟吹吓水、玩吓游戏、温下书,坐耐少少都唔怕~———————————————#greentechcafeGreen Tech Cafe (西环)西环石塘咀干诺道西188号香港商业中心地下1号舖
———————————————
#greentechcafe
Green Tech Cafe (西环)
西环石塘咀干诺道西188号香港商业中心地下1号舖